Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > střední školy

Pozvánka na sjezd absolventů SPOŠ (23. září 2023)

Redakce, / 10.09.2023, Dvůr Králové nad Labem, sposdk.kralovedvorsko.cz
Pět let uběhlo jako voda a my opět vítáme naše milé absolventy na tradiční akci: Sjezdu absolventů. Naši žáci, kteří organizovali sjezd v roce 2018, se sami stali absolventy a těšíme se, že se s nimi uvidíme v jejich nové roli.

FOTOGALERIE - Pozvánka na sjezd absolventů - 23. září 2023


V sobotu 23. září si po celý den budeme připomínat hned tři výročí: 
  • 135 let od založení Textilní školy, 
  • 115. výročí od vzniku Obchodní školy,
  • 75 let od začátku výuky učňů Tiba, n. p. 

Otevřeny budou všechny budovy školy, laboratoře, jídelna, k nahlédnutí budou i interiéry internátů včetně těch nedávno opravených v ulici Milady Horákové. Absolventi si tak mohou prohlédnout místa, kde strávili čtyři roky. Pokoje po osmi postelích jsou již minulostí, dnes převládají pokoje pro dva nebo tři žáky, vždy s vlastním sociálním zařízením. Naši absolventi mohou dokonce využít možnost objednání noclehu v bývalém internátu v rámci této akce a znovu se tak vrátit do studentských let.

Během minulých 5 let jsme dokončili také kompletní rekonstrukci průmyslovky. Ve všech budovách vznikly nové učebny, moderní chemické laboratoře se staly naší chloubou, modernizovali jsme všechny koupelny v domově mládeže, nové vybavení je i v jídelně. 

Poslední budovou, kterou rekonstrukce čeká, je budova Obchodní školy. Díky Královéhradeckému kraji, který uvolnil finance, začne rekonstrukce v dubnu příštího rou (2024). Vzniknou nové učebny, kabinety, provedeme rekonstrukci sociálních zařízení. Všechny naše budovy tak budou kompletně rekonstruovány.

I dále budou pokračovat dílčí modernizace jednotlivých budov: nová učebna masáží vznikne na budově S, na průmyslovce začíná stavba kybernetického polygonu a na všech našich střechách budou umístěny solární panely. Většinu elektřiny si dokážeme tak již vyrobit sami.

Těšíme se na setkání a věříme, že se shledáte se svými spolužáky a učiteli a váš příběh středoškolského studia bude alespoň na chvíli pokračovat.
Sjezd absolventů klade velké nároky na všechny učitele a zaměstnance školy, opět se budeme spoléhat na pomoc našich současných žáků. Jsem si ale jistý, že se vše podaří a společně strávíme báječný den.

Vážení absolventi, vítejte v našem městě a ve své škole.

Mgr. et Mgr. Petr Vojtěch
ředitel školy

Další články SPOŠ Dvůr Králové nad Labem

 
Vaše komentáře

Přečteno 554x
 
Kontakt


  Střední průmyslová škola
    a střední oborná škola 

Elišky Krásnohorské 2069
544 01 Dvůr Králové nad Labem

Telefon: 499 320 195, 499 622 215
Web: www.sposdk.cz
E-mail:info@sposdk.cz
Identifikátor datové schránky: gibw2dc

Kalendář akcí