Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > střední školy

37. tábor Klubu NATURA 2021

Redakce / 31.08.2021, Dvůr Králové nad Labem, gymnazium.kralovedvorsko.cz
Klub NATURA, z. s., se sídlem na Gymnáziu Dvůr Králové nad Labem, již tradičně uspořádal přírodovědný tábor, který finančně podpořil Královéhradecký kraj. Probíhal ve dnech 31. 7. až 14. 8. 2021 v rekreačním středisku Vysoká Srbská u Hronova.

FOTOGALERIE - 37. tábor Klubu NATURA 2021

První týden jsme se každé dopoledne věnovali vlastním pracím, ve kterých jsme zkoumali rostliny, živočichy i minerály v okolí tábora. 
Odpoledne byly na programu přednášky týkající se rostlin i živočichů. 
Po přednáškách jsme měli volný program, kde nejčastěji probíhala sportovní olympiáda, kreativní aktivity (malování kamínků, stavění domečků v lese a tvoření z přírodnin) a pilní z nás se učili na poznávačku. 

Druhý týden začal celodenním výletem do prvorepublikového mlýna Dřevníček v obci Velký Dřevíč, kde jsme si vyslechli povídání o jeho fungování. Celý výlet končil krásnou procházkou údolím Metuje, spojenou s botanickými i zoologickými zastávkami, k místu, kde nás naložil autobus a dovezl zpátky do tábora. V následujících dnech nás čekalo vyvrcholení celého tábora: biologická olympiáda, dopsání vlastních prací a také jejich obhajoby. 
Na táboře jsme se jen neučili, od našich vedoucích a praktikantů jsme měli přichystané i jiné aktivity, např. stezku odvahy, táboráky, diskotéky a celotáborové hry.

Chtěli bychom poděkovat RNDr. Janě Dobrorukové a Mgr. Jiřímu Hotovému za úžasnou organizaci a realizaci celého tábora, děkujeme také všem lektorům, vedoucím, praktikantům, kuchařkám a zdravotnici, bez nichž by tento skvělý tábor nebyl uskutečnitelný.

Těšíme se na další tábor, tentokrát do středních Čech.

Štěpánka Horáková (4.C), Kristýna Žižková (3.C), Vojtěch Hojný (2.C)
žáci Gymnázia Dvůr Králové nad Labem 

Další články Gymnázium Dvůr Králové

Související články
Talent centrum na gymnáziu ve Dvoře Králové nad Labem
Vaše komentáře

Přečteno 460x