Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Přijďte ve středu diskutovat o podobě nového skateparku a pumptreku

Redakce / 13.12.2022
Město Dvůr Králové nad Labem připravuje projekty týkající se vybudování nového skateparku a pumptreku, který by měl vzniknout v lokalitě u Tyršova koupaliště. Diskutovat se bude v sálku knihovny Slavoj ve středu 14. prosince od 16 hodin.

FOTOGALERIE - Přijďtě ve středu diskutovat o podobě nového skateparku a pumptreku

 „Stávající skatepark, který se nachází vedle zimního stadionu pod Hankovým domem, už dožívá, a protože není možné ho z prostorových důvodů v těchto místech dále rozvíjet, rozhodli jsme se vybudovat areál zcela nový,“ říká místostarosta Jan Helbich a pokračuje: „I z hlediska platného územního plánu se jako vhodná jeví lokalita právě u Tyršova koupaliště. Jsme ale na samém začátku.“

Zatím byl koncept projektu představen radě města. „Nyní připravujeme setkání s budoucími uživateli, abychom se s nimi pobavili o podrobnostech náplně skateparku. Setkání by se měl zúčastnit také Radomír Teichmann ze společnosti MYSTIC CONSTRUCTIONS, který má s budováním podobných areálů bohaté zkušenosti, a to i v okolních městech, a je mimo jiné autorem i současného skateparkového areálu ve Dvoře Králové nad Labem,“ vysvětluje Jan Helbich.

Vedení města počítá také s tím, že by v lokalitě kromě skateparku byla vybudována také pumptracková dráha pro bikery, která zatím ve Dvoře Králové nad Labem chybí. „I o její podobě bychom rádi se sportovci diskutovali,“ podotýká místostarosta Jan Helbich a dodává: „Celé území má totiž perspektivu i pro rozvoj dalších aktivit. Přestože představu již máme, chceme diskutovat, jaké konkrétní aktivity by to mohly být.“

Diskutovat se bude v sálku knihovny Slavoj ve středu 14. prosince od 16 hodin.

zdroj web města
foto: Náchodský skatepark - MYSTIC CONSTRUCTION

Komentář redakce:
Je smutné, že vedení města dlouho presentovalo jen obecnou tiskovou zprávu BEZ TERMÍNU setkání! A termín zveřejnilo pouhých sedm dní před jejím konáním, čehož jsme si bohužel nevšimli :-( Pokud víte o skejťácích, koloběžkařích  a cyklistech, které by toto téma mělo hodně zajímat, dejte jim o akci vědět. 

Po skončení debaty se sportovci mohou přesunout od 19ti hodin na besedu s ultracyklistou Danem Polmanem do Penzionu za vodou

 
Vaše komentáře

Přečteno 266x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí