Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Královédvorské karate vybojovalo 21 medailí

Redakce, / 30.10.2022, Dvůr Králové nad Labem, karate-do.kralovedvorsko.cz
V sobotu 22. října se 17 karatistů z Karate-Do Dvůr Králové nad Labem vypravilo bojovat o cenné kovy a krajské nominace na 25. ročník Shotokan cupu ve Vamberku. Soutěže se zúčastnilo celkem 213 závodníků ze 34 klubů ČR, Polska a Slovenska.

FOTOGALERIE - Královédvorské karate vybojovalo 21 medailí


Soutěž kata probíhala na třech zápasištích, a tak bylo pro trenéry složitější v hale narvané k prasknutí uhlídat a správně umístit všechny svoje svěřence, což se podařilo a po předvedených výkonech zacinkaly i cenné kovy.

Stříbrnou medaili si vybojovala trenérka přípravky Lenka Kocmánková v kategorii masters nad 35 let a v dorostenkách Anežka Mládková, kterou o zlato připravilo pouze drobné zaváhání ve finálovém kole.

Josef Mišák přidal dvě bronzové medaile (za kategorii mužů nad 18 let a masters nad 40 let), pak po jednom bronzu Michal Kopanica (mladší žáci), Regina Plašilová (ženy nad 18 let) a Viktorie Zbranková (mladší žákyně). 
Nepopulární bramborové medaile zůstaly i přes solidní výkony pro Adama Bartoně, Valerii Dlabolovou, Samuela Kekelyho, Vojtěcha Malého, Dominika Mišáka a Janu Škaldovou. Bez bodovaného umístění při svém debutu zůstal nakonec Adam Říha, který má ale slušně našlápnuto dohnat své úspěšnější kolegy.

O krátké pauze před kumite byly kromě výsledků kata vyhlášeny i výsledky soutěže o nejlepšího závodníka Královéhradeckého kraje za uplynulou sezónu. Zástupci Karate-Do obsadili 7(!) z 11 vyhlašovaných kategorií:
  • Veronika Mišáková zvítězila v juniorkách, 
  • Regina Plašilová v ženách nad 18 let, 
  • Anežka Mládková a Jakub Šolín v dorostu, 
  • Martin Palan, Anna Vágnerová a Elena Wircinská v mladším a starším žactvu. 
Pohár si nakonec kvůli rozsáhlé marodce osobně převzali pouze tři z nich, ostatním jejich ocenění převzali a předají trenéři.

Soutěž kumite konečně přinesla kýžené zlaté úspěchy, kdy Jakub Jarolímek porazil všechny mladší žáky do 30 kg, Viktorie Zbranková mladší žákyně do 35 kg a Samuel Kekely starší žáky do 50 kg. 
V dorostu nad 70 kg zvítězil Richard Kuhn a v nejlehčí kategorii - 47 kg Anežka Mládková. Za kategorii žen do 61 kg si zlato odvezla Regina Plašilová, která přidala bronz v kategorii bez rozdílu hmotnosti. Stříbrné medaile za mladší žáky +32 kg, respektive žákyně +35 kg si odvezl i Štěpán Kruml a Jana Škaldová. Bronz získal za mladší žáky Adam Bartoň (-45 kg) a Mikuláš Zbranek (-32 kg), za dorost pak Valerie Dlabolová (-47 kg) a Vojtěch Malý s Dominikem Mišákem shodně v kategorii -52 kg.

Celkem si tak karatisté z Vamberka odvezli 21 cenných kovů a pro držitele zlatých medailí se otevřela cesta ke kvalifikačnímu turnaji na Mistrovství ČR, který se za necelý měsíc koná v Dolních Břežanech.

Na závěr bych chtěl poděkovat Martinu Palanovi za to, že i s rukou v sádře přijel podpořit svoje kolegy v jejich zápolení a Jitce Palanové a Pavlu Truncovi za skvělé fotky.

Petr Kocmánek
trenér

Další články KARATE-DO

 
Vaše komentáře

Přečteno 329x
 
Kontakt



KARATE - DO
 
Dvůr Králové nad Labem

 
Nábor nových členů probíhá v září každý rok. 
Přijímáme chlapce i dívky ve věku od 7 let.
Cvičíme v tělocvičně ZŠ v ulici Komenského, Dvůr Králové n. L.
Pondělí 16.30 - 17.30 hod.
Pátek 16.00 - 17.00 hod.
 
Bližší informace Vám poskytne šéftrenér oddílu Petr Kocmánek na e-mailové adrese: karatedo.dknl@seznam.cz


Oddíl podporují:
  

  

Facebook skupina Karate-do
Staňte se členem naší skupiny na facebooku.
Kalendář akcí