Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Karatisté Zbranková a Bezkočka "řádili" v Ústí nad Orlicí

Redakce, / 29.05.2023, Dvůr Králové nad Labem, karate-do.kralovedvorsko.cz
Další ročník soutěže karate pro děti Ústecký Soptík se konal ve sportovní hale Domu dětí a mládeže Duha v Ústí nad Orlicí netradičně v neděli 21.5.2023. Závody přilákaly celkem 186 závodníků z 21 oddílů z celé republiky, což znamenalo rekordní účast.

FOTOGALERIE - Karatisté Zbranková a Bezkočka "řádili" v Ústí nad Orlicí



Celá soutěž byla plná napětí a soutěživosti a všichni závodníci navzdory únavě ukazovali svou odhodlanost, disciplínu a technické dovednosti až do pozdních odpoledních hodin.

Oddíl Karate-Do Dvůr Králové nad Labem reprezentovalo 11 závodníků v individuálních disciplínách a z nich poskládaný jeden tým v disciplíně kumite družstev starších žáků.

Dvěma zlatými medailemi se blýskla Viktorie Zbranková, která svoji vzrůstající formu skvěle zužitkovala v disciplíně Kihon-Ido a v kumite mladších žákyň. V disciplíně kata sice zdatně konkurovala specialistům, ale v kategorii čítající 24 závodnic na třetí medaili bohužel nedosáhla.

Po jedné zlaté medaili do oddílových statistik přidali David Bezkočka, Samuel Kekely a Nicolas Seneta, všichni tři shodně v kumite, což dávalo klukům velkou naději na slušné umístění i v týmové soutěži. Nakonec si z Ústí odvezli krásné stříbrné medaile, vždyť v kategorii bylo celkem 7 týmů a chlapci v napínavých zápasech porazili všechny, až na jeden jediný, domácí SK Karate Ústí nad Orlicí, kterému ve finále podlehli těsným skóre 1:2. Zde stojí za to vyzdvihnout výkon Davida Bezkočky, který vyhrál 7 zápasů v řadě a velkým dílem tak přispěl k medailovému úspěchu celého týmu starších žáků.

Bronzovou medaili vybojovala Janička Škaldová a Mikuláš Zbranek, zisk cenného kovu byl pro ně zaslouženou odměnou za jejich cestu náročnou soutěží.

Ostatní závodníci (A. Bartoň-Dobenín, J. Bašek, M. Kopanica, Š. Kruml, A. Říha) v nabité konkurenci sice nezískali medaili, ale přesto podali stabilní vyrovnané výkony a věříme, že se jim zadaří na některé z následujících soutěží.

Všem závodníků děkujeme za vzornou reprezentaci, koučům a rodičům za zvládnutí organizačně náročné soutěže a Městu Dvůr Králové a ostatním partnerům za výraznou podporu činnosti našeho sportovního klubu.

Petr Kocmánek

Další články KARATE-DO

 
Vaše komentáře

Přečteno 324x
 
Kontakt



KARATE - DO
 
Dvůr Králové nad Labem

 
Nábor nových členů probíhá v září každý rok. 
Přijímáme chlapce i dívky ve věku od 7 let.
Cvičíme v tělocvičně ZŠ v ulici Komenského, Dvůr Králové n. L.
Pondělí 16.30 - 17.30 hod.
Pátek 16.00 - 17.00 hod.
 
Bližší informace Vám poskytne šéftrenér oddílu Petr Kocmánek na e-mailové adrese: karatedo.dknl@seznam.cz


Oddíl podporují:
  

  

Facebook skupina Karate-do
Staňte se členem naší skupiny na facebooku.
Kalendář akcí