Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Karatisté vezou kompletní sadu medailí z Olympiády dětí a mládeže

Redakce, / 26.06.2024, Dvůr Králové nad Labem, karate-do.kralovedvorsko.cz
Šest karatistů královédvorského oddílu Karate Do v pondělí a v úterý zápasilo o medaile a body do hodnocení krajů na letní Olympiádě dětí a mládeže v Českých Budějovicích.

FOTOGALERIE - Karatisté vezou kompletní sadu medailí z Olympiády dětí a mládeže


Zatímco v pondělních soutěžích kata bylo nejlepším umístěním 5. místo kata týmu ve složení Adam Bartoň-Dobenín, Jakub Jarolímek a Viktorie Zbranková, druhý den se v kumite podařilo královédvorským karatistům vybojovat kompletní sadu medailí.

Medailovou sklizeň začala Viktorie Zbranková bronzovou medailí, když v postupových zápasech podlehla těsně před branami finále pozdější vítězce, to ji ale posunulo do opravných bojů, kde neponechala nic náhodě, deklasovala svoji soupeřku, a mohla se tak po zásluze radovat z cenného kovu.

Velké naděje jsme vkládali do úřadujícího mistra republiky Martina Palana, ten se s rolí favorita vypořádal nejlépe jak to šlo – porazil s přehledem všechny své soupeře a stal se tak olympijským vítězem!

Medailovou sbírku doplnila ziskem stříbrné medaile Elena Wircinská, která po kvalitním výkonu v eliminačních zápasech postoupila do finále, kde nestačila na domácí reprezentantku. Elena tak přidala další stříbro k tomu, které má již doma z minulé olympiády.

Kvalitní výkony ve sportovním zápase pak podtrhlo družstvo dorostenců, které obsadilo konečné 5. místo, když se o toto umístění velkou měrou zasloužili Martin Palan s Elenou Wircinskou, které doplnili královéhradecký závodník Portillo a vrchlabská závodnice Tomíčková.

Kumite tým staršího žactva ve složení Adam Bartoň-Dobenín, Jakub Jarolímek, Jana Škaldová a Viktorie Zbranková bohužel nenavázal na své starší kolegy a v konečném hodnocení obsadil 9. místo.

Nutno dodat, že ačkoliv ne všichni starší žáci dosáhli na medailová umístění, přesto dokázali v nabité konkurenci vyhrát několik zápasů v eliminačních kolech – Jakub Jarolímek i Jana Škaldová obsadili v konečném pořadí jednotlivců shodně 9. místo – a jsou tak velkým příslibem pro nadcházející Olympiádu dětí a mládeže, kterou bude v roce 2026 hostit Hlavní město Praha.

Nejen našim olympionikům, ale i všem, kteří se podíleli na jejich úspěších, patří obrovské poděkování. Trenérům a rodičům děkujeme za velkou trpělivost a stálou podporu našich sportovců v jejich sportovním růstu. 
Vážení sportovci, vaše úsilí, přístup k reprezentaci a v neposlední řadě dosažené úspěchy nám udělaly obrovskou radost. 
Jste inspirací pro nás všechny a děkujeme za váš poctivý přístup k tréninku a odhodlání na sobě pracovat. Vaše úspěchy jsou pro nás důkazem, že s vytrvalostí a kvalitním tréninkovým procesem se dá dosáhnout všeho. 
Gratulujeme k dosaženým výsledkům a přejeme mnoho dalších úspěchů v budoucnosti!

Petr Kocmánek

Další články KARATE-DO

 
Vaše komentáře

Přečteno 310x
 
Kontakt



KARATE - DO
 
Dvůr Králové nad Labem

 
Nábor nových členů probíhá v září každý rok. 
Přijímáme chlapce i dívky ve věku od 7 let.
Cvičíme v tělocvičně ZŠ v ulici Komenského, Dvůr Králové n. L.
Pondělí 16.30 - 17.30 hod.
Pátek 16.00 - 17.00 hod.
 
Bližší informace Vám poskytne šéftrenér oddílu Petr Kocmánek na e-mailové adrese: karatedo.dknl@seznam.cz


Oddíl podporují:
  

  

Facebook skupina Karate-do
Staňte se členem naší skupiny na facebooku.
Kalendář akcí