Vyhledej
Královédvorsko > Sport > atletika

Atleti spolu – Den s českou atletikou také v atletickém oddíle Sokola

Atletický oddíl Sokola se 2. června zapojil do projektu Atleti spolu – Den s českou atletikou. Tato akce probíhala v tento den na 251 místech České republiky a účastnilo se jí více než 21 000 sportovců.

FOTOGALERIE - Atleti spolu – Den s českou atletikou také v atletickém oddíle Sokola

Projekt Atleti spolu volně navázal na úspěšný loňský restart závodní atletiky, jenž se uskutečnil pod názvem Spolu na startu, jehož se zúčastnilo v jeden den více než 17 000 atletů na 173 stadionech. Náš sokolský atletický oddíl se účastnil této akce i vloni, proto jsme se rozhodli zůstat projektu věrní. Každý ze třicítky účastníků mohl absolvovat některé z atletických disciplín, aby získal představu, jak je na tom se svou výkonností po návratu na atletický ovál.

Patrony projektu byli světová rekordmanka a dvojnásobná olympijská šampionka v hodu oštěpem Barbora Špotáková, trojnásobný halový mistr světa i Evropy na 400 metrů Pavel Maslák a halový mistr Evropy ve vrhu koulí Tomáš Staněk.

Účastníci dostali drobné propagační dárky s logem Jsem atlet. Nyní se už těšíme na začátek opravdové závodní sezóny, která se rozbíhá o tomto víkendu.

P. Špatenková

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 461x