Vyhledej
Královédvorsko > Názory/fotky/videa > Jan Holan

Veřejná projednávání Strategie rozvoje města budou nyní každé úterý

Redakce / 3.04.2023
Původně to měl být veskrze pozitivní a pochvalný článek s pozvánkou na pro město důležité veřejné projednávání Strategie jeho rozvoje. Ale i když jsem měl opravdu pozitivně nabito, zase z toho je kritika :-(
Město Dvůr Králové připravuje Strategii rozvoje města do roku 2030. V současnosti je téměř dokončena analytická část dokumentu včetně zapracování výsledků dotazníkového šetření. 

A nyní nastává čas pro veřejná projednávání, která se budou konat po následující 3 úterní podvečery a na která vás tímto článkem také rádi zveme. Jen vysoká účast co nejširšího spektra občanů města může dát strategickému rozvojovému materiálu skutečnou vážnost a hodnotu. 
Jenže to má bohužel zase nějaké to ALE.

Ještě před nyní plánovaným veřejným projednáváním rada města v únoru zřídila tři pracovní skupiny, které se každá věnuje jedné oblasti a kterých se budou držet také plánovaná veřejná projednávání

- hospodářský rozvoj a infrastruktura
- cestovní ruch, volný čas, kvalita života
- vzdělávání, sociální oblast, zdravotnictví

Protože ale bohužel vždy v úterý vedu sportovní tréninky dětí, tak se nemohu účastnit všech 3 úterních termínů, ale rozhodl jsem se zúčastit projednávání, která se zabývá právě sportem.

Ale to jsem narazil. SPORT bohužel v seznamu řešených témat NENÍ. Ale protože jsem zjistil, že zde není ani kultura, pochopil jsem, že to je oboje schováno pod obecným termínem VOLNÝ ČAS, což by bylo v pořádku, kdyby ...

... Kdyby v pracovní skupině, která má tento bod rozvoje města a starosti byl nějaký zástupce sportovních klubů, oddílů, či sportovní odborník.

Bohužel tato pracovní skupina je postavena tak, jakoby sport nebylo potřeba vůbec řešit. Mimo fotbalistu Jana Jarolíma jsou zde takřka výhradně lidé zabývající se kulturou a cestovním ruchem! Posuďte sami

Skupina 2: cestovní ruch, volný čas, kvalita života 

    - Mgr. Alexandra Jiřičková (radní, Městské muzeum ve Dvoře Králové nad Labem) - vedoucí skupiny
    - Ing. Jan Helbich (místostarosta)
    - Ing. Jaroslav Haimy Hyjánek (ZOO Dvůr Králové)
    Ing. Lenka Křížová (MAS Královédvorsko)
    - Mgr. Jana Kubcová, MBA (městské kulturní zařízení Hankův dům)
    - Bc. Milan Šimek (MěÚ, odbor životního prostředí)
    - Jiří Kladivo (Povodí Labe, s. p.) 
    - Dominik Lukaštík (Podzvičinsko, z. s.)
    - Mgr. Šárka Šádková (MěÚ, oddělení kultury, sportu a cestovního ruchu) 
    - Mgr. Marta Pešková Staníková (Městská knihovna Slavoj ve Dvoře Králové nad Labem)
    - Bc. Petr Kupský (Lesy města Dvůr Králové nad Labem)
    - Mgr. Iveta Hanušová (DDM Jednička)
    - Ing. Jan Jarolím (starosta)
    - Markéta Hradecká Kirschová (Safari Park resort)

Jsem si samozřejmě vědom již proběhlých samostatných jednání o strategii rozvoje sportu a dalších kroků a plánů, který byly zejména před volbami, ale i po volbách ze strany vedení města prezentovány. Velmi oceňuji zrealizované traily u nemocnice a plány na pumptrek, skatepark a OCR arenu u koupaliště a další kroky vedení města.

Absence sportovců a klubů při projednávání toho nejzásadnějšího dokumentu rozvoje města je ale zanedbáním při obsazování pracovních skupin. 

Nyní je na nás obyvatelích města, kterým není zejména sportování dětí lhostejné, abychom se veřejných projednávání zúčastnili a aby sport nezapadl pod hromady dalších problematických věcí v našem městě. PŘIJĎTE se podílet na rozvoji našeho města. Vybrat si můžete jakékoliv úterý, z přiloženého obrázku je patrné by se sport měl objevit na jednání vlastně po každé.

Jan Holan 






 
Vaše komentáře

Přečteno 331x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi