Vyhledej
Královédvorsko > Služby občanům > Politika

Ukliďme Česko - Ukliďme náš park

Redakce, Dušan Kubica / 17.04.2016
A je tu sobota ráno. Pohled z okna je spíše podzimní než jarní, ale neprší. To beru. V 9:00 je na místě srazu, mostě u parku Schulzovy sady ve Školní ulici, organizátor sám :-(. Naštěstí se to za několik minut mění a do úklidu se nakonec dáváme v síle 12-ti rukou, to už je lepší.

FOTOGALERIE - Ukliďme Česko - Ukliďme náš park

Počasí se ale během chvilky mění, k horšímu. Spíše než sluníčko, sluníčko, popojdi maličko to spíše připomíná prší, prší, jen se leje. No, není to ale tak strašné. Za 2 hodinky úklidu se nám podaří projít křížem krážem celý park a každému posbírat asi polovinu pytle odpadků. Celkově to může být tak do 20-ti kilo. Vše odvezeno na sběrný dvůr.

Složení odpadu moc nepřekvapilo. Několik skleněných lahví, střepy, pár plastovek, obaly od sušenek a bonbónů. Nejvíc však bylo krabiček od cigaret a snad tisíce nedopalků. To mě hlava nebere. Když už někdo musí kouřit, ok, je to většinou jeho věc. Ale když už je kuřák schopný si tu cigaretu zapálit, snad by mohl být schopný ten svůj vajgl vhodit do koše. Ruku na srdce, kolik z nich to udělá? Jsou i tací, kterým nevadí ho hodit přímo na dětské hřiště. Tak třeba si tohle přečtou a příště už udělají o pár kroků více a odpadkový koš skutečně využijí. To je můj optimistický pohled na závěr.

A o čem to tu vlastně píšu? Místní organizace ČSSD se i v letošním roce zapojila do celorepublikové akce Ukliďme Česko. Pořádání podobných akci považujeme za velmi užitečné. Proto se určitě do této celorepublikové akce zapojíme i v příštím roce. Záleží nám totiž na místě, kde žijeme. Můžete se příště přidat.

Dušan Kubica

Související články
Ukliďme Podharť
Související odkazy
ČSSD Dvůr Králové nad Labem
 
Vaše komentáře

Přečteno 914x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí