Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > střední školy

Gymnazistka na akci Středoškolák roku 2019

Redakce / 15.07.2019, Dvůr Králové nad Labem, gymnazium.kralovedvorsko.cz
Kateřina Karlíčková z 5.C Gymnázia Dvůr Králové nad Labem se podělila o své dojmy ze soutěže Středoškolák roku 2019, v níž doputovala až na akademii a závěrečný galavečer. Děkujeme za její inspiraci i aktivitu!

FOTOGALERIE - Studentka Středoškolák roku 2019

„Na soutěž Středoškolák roku jsem narazila úplnou náhodou. Přišlo mi zajímavé, že někdo oceňuje činnosti, kterým se studenti věnují ve svém volném čase. Zpočátku jsem váhala, jestli jsem dostatečně aktivní na to, abych se mohla přihlásit. Ale neměla jsem nic, co bych mohla ztratit. Stačilo vyplnit přihlášku. Tak jsem se odhodlala a přihlásila jsem se. Ptali se na to, co jsem dělala za aktivity, proč jsem začala a co mi to přineslo. Mezi aktivitami jsem zmínila účast na muzikálové škole, ZUŠ a další drobné umělecké aktivity.

Koncem května mi přišel e-mail s oznámením, že jsem se umístila mezi Top 65 nejaktivnějšími středoškoláky. Zároveň mi přišla pozvánka na Akademii a Galavečer soutěže v Praze. Samozřejmě jsem měla ohromnou radost. Kdo by neměl?

V pondělí 24. června jsem vyrazila do Prahy do sídla společnosti Microsoft. Nejprve jsem měla pocit, že tam nepatřím, když jsem se seznamovala s ostatními účastníky, kteří například podnikají (Top 25). Tento pocit postupně odezněl, protože jsem se začala seznamovat s účastníky z Top 65, kteří jsou podobně aktivní jako já, jen v jiných oblastech. Působilo to tam jako sraz mnoha zajímavých lidí, kteří chtějí potkat další aktivní středoškoláky.

Čekalo na nás mnoho přednášek (Jak podnikat, Jak si připravit projev) a besed (např. setkání s Rudolfem Urbánkem, CEO Microsoft ČR). Dále jsme se setkali s Romanem Cabálkem, bývalým CEO Microsoft ČR, vědcem Janem Lukačevičem a finalisty soutěže Středoškolák roku z minulých let.

Na slavnostním galavečeru vyhlásili umístění Top 25 nejaktivnějších středoškoláků. Vyhrál Maxim Kozlov, který vymyslel např. projekty Triko life saving t-shirt a Toilet Pay.

Akademii i galavečer jsem si moc užila. Celá akce a také účastníci mě inspirovali k tomu, abych byla ještě víc aktivní, než jsem dnes.“

Kateřina Karlíčková
5.C, Gymnázium Dvůr Králové nad Labem

Další články Gymnázium Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 1786x